Toch bussluis Nw.Wolfslaar  door René Kloeg

 
 

Donderdag 18 oktober 2007 - BREDA - Er komt toch een bussluis tussen Nieuw Wolfslaar en de wijk IJpelaar. Die bussluis sluit de verkeersverbinding tussen de twee wijken echter slechts voor verkeer van IJpelaar naar Nieuw Wolfslaar af.

Omgekeerd kan het verkeer wel uit Nieuw Wolfslaar naar IJpelaar. Verantwoordelijk wethouder van Verkeer Wilbert Willems verklaarde gistermiddag dat de gemeente daarmee de voor- en de tegenstanders maximaal tegemoet komt. Hij beseft dat beide partijen met de nu gekozen oplossing niet allebei honderd procent hun zin hebben gekregen, maar die oplossing was niet voorhanden zei Willems. Aanleg van tweede ontsluitingsweg bleek na onderzoek onhaalbaar.

Bij de opzet van de wijk kozen planologen voor de Thoornseweg als wijkweg voor al het gemotoriseerde verkeer. Op de grens van de twee wijken zou op de plaats waar de Nieuw Wolfslaarlaan overgaat in de Bavelselaan een bussluis komen. De wegen zouden dicht gaan voor autoverkeer. Toen de gemeente in 2004 een verkeersbesluit nam voor de aanleg van de sluis kwam er massaal protest uit Nieuw Wolfslaar. Bewoners in die wijk voelden zich massaal onveilig bij de wetenschap dat er bij een ramp op de langs de wijk lopende A27 maar één ontsnappingsroute zou zijn.

Volgens wethouder Willems is busverkeer wel in twee richtingen mogelijk. Verkeer kan niet van IJpelaar naar Nieuw Wolfslaar. "Dat betekent dat het verkeer over de Bavelselaan wordt beperkt. We komen daarmee de bewoners tegemoet. Tegelijkertijd kan het verkeer wel via de Nieuw Wolfslaarlaan de wijk uit en daarmee hebben we ingespeeld op de veiligheidsgevoelens van de mensen in Nieuw Wolfslaar", aldus Willems.

De aanleg van de bussluis gaat 200.000 euro kosten. Het wordt een bussluis met speciale verkeerslichten. Onderhoud ervan kost jaarlijks 25.000 euro.


>>B en W van Breda hebben een salomonsoordeel geveld over de gewraakte bussluis bij Nieuw Wolfslaar. Die komt er maar de weg blijft in een richting open.

--------------------------------------------

Reacties van BN De Stem lezers:

Deze "oplossing" kost over tien jaar tenminste 450.000 Euro. Dat geld kan beter worden besteed aan snelheidsremmende maatregelen en een voetpad van Beldvedere naar Koolpad. Zo wordt tegemoet gekomen aan de zorg voor veiligheid, het belangrijkste argument van de voorstanders van de bussluis. Dat "dynamische" ding doet wat dat betreft totaal niets.
Willem Top - 20/10/07 - 11:06:28
 

Kapitaal vernietiging! Net als die dubieuze busbaan. De bus komt helemaal niet in de nieuwe wijk. Men had beter vanaf de rotonde de bus de wijk in laten rijden en vervolgens via de weg Ulvenhout-Bavel de wijk laten verlaten.
Had men meteen een extra ontsluitingsweg gehad!
Maar nee, het moest en zou anders. Met dank aan de politiek, die wederom van achter het bureau de ene blunder na de ander.....
Albert - 18/10/07 - 15:35:26

 

Goed compromis, maar laten we wel wezen... Een bussluis? Hoeveel mensen gebruiken überhaupt die onbetrouwbare en oncomfortabele manier van vervoer?Voor veel geld is ook al een busbrug aangelegd, mooi maar weinig efficiënt.
Wordt waarschijnlijk vervolgd ben ik bang
natasja - 18/10/07 - 11:15:17

 

a.couwenberg schreef - Wil je er rekening mee houden, dat HEEL VEEL mensen afhankelijk zijn van het Openbaar Vervoer, niet in het minst de werkenden die dit vervoer tweemaal per dag gebruiken. Ga jij, maar lekker met je auto in de files staan!! Dat is gezond en gezellig. En steek er ook nog maar een rokertje bij op.