Snuffelen aan vijfsterrenhotel Park Dane

door Palko Peeters
 
   

Donderdag 13 december 2007 - BREDA - Waar niet zo lang geleden de paters van de Heilige Harten schuifelden over de oude keienwegen, voetballen bij wijze van spreken straks de jochies van Jeka en verrijst op de plek van het klooster een vijfsterren retraitehotel met zwembad en twee tennisbanen.


Maquette van het vijfsterrenhotel dat moet verrijzen aan de Seminarieweg, gisteravond te zien op een inspraakavond foto Johan Wouters/het fotoburo

De landschappelijke driehoek, met monumentale lanen en dreven zoals de Seminarieweg zal een metamorfose ondergaan. De driehoek tussen de A27, zuidelijke rondweg en de Loevesteinstraat is eigenlijk al aan het veranderen. De voetbalvelden van Jeka liggen al. Voor de bewoners is het wennen. Onder de mensen heerst een soort koudwatervrees voor de nieuwe tijd.

Een terugweg is er niet meer. De provincie bestempelt het gebied als stedelijk, de stad ruikt kansen om de groene long in te vullen, en niet in de laatste plaats ook met nieuwe natuur. De Bavelsche Leij wordt opgewaardeerd, er komt een wandelroute en een nieuwe buitenplaats. En meer. Het werd gisteravond allemaal uit de doeken gedaan op het stadskantoor. Zeventig bezoekers luisterden aandachtig naar de landschapsarchitect en de stedenbouwkundige. Investeerder Jan Dane gaf uitleg bij de maquete voor het sterrenhotel. Liefst 117 luxe kamers en ondergronds parkeren voor 140 auto's. Bezwaren zijn er, zeker. Maar die lijken niet onoverkomenlijk. Hier en daar moet iets geschaafd worden.
 

 
  reactie van lezer:
kan niets blijven zoals het is dat beetje natuur en historie wat er nog is. Moet alles commercieel gemaakt worden en het is weer voor mensen met een VVD portemonee

hanny - 13/12/07 - 12:14:12