Plan voor rotonde IJpelaar  
     
  Woensdag 18 juli 2007 - BREDA - De wijkraden IJpelaar en Blauwe Kei en de dorpsraad van Bavel komen 6 september met een eigen plan voor een oplossing van de totale verkeersproblematiek in de Loevesteinstraat.
Dat zei Koert Glazenburg van de wijkraad IJpelaar na een eerste oriŽnterend gesprek tussen de drie belangenverenigingen.

De drie sloegen de handen ineen, nadat de gemeente Breda begon aan de reconstructie van de Loevesteinstraat en de Beukenlaan. Dat werk is noodzakelijk om een goede ontsluiting naar het nieuwe sportcomplex van Jeka te realiseren.

"De gemeente beperkt het werk puur tot alleen de ontsluiting van Jeka. De verlenging van de afslag vanaf de Loevesteinstraat naar de Zuidelijke Rondweg lijkt er niet te komen en dat was juist noodzakelijk om de doorstroming te bevorderen", zegt Glazenburg.

De drie belangenverenigingen willen aanpassing van de Loevesteinstraat inclusief de aanleg van een rotonde op de kruising met de Zwijnsbergenstraat om het verkeer uit IJpelaar, Blauwe Kei en Bavel naar Breda met name in de ochtendspits beter te laten doorstromen. "De dorpsraad Bavel wil die rotonde enorm graag. Mensen uit Bavel komen elke dag op de Loevesteinstraat in de problemen."

De drie belangenverenigingen nemen het de gemeente Breda kwalijk dat die zich beperkt tot de ontsluiting van alleen het Jeka-terrein, zegt Glazenburg. Daarom komen de drie verenigingen nu met een eigen plan dat ze op de politieke agenda willen hebben.>>De dorpsraad Bavel en de wijkraden van IJpelaar en Blauwe Kei komen in september met een eigen plan voor de aanpak van het verkeer in de Loevesteinstraat