Lichtmasten IJpelaar mogen

door René Kloeg

Maandag 25 februari 2008 - BREDA/DEN HAAG - De Bredase tennisclub De IJpelaar houdt haar bouwvergunning voor acht extra lichtmasten van vijftien meter hoog. Dat heeft de Raad van State bepaald.

 
Tennisvereniging De IJpelaar aan de Trompenburgstraat kreeg een bouwvergunning voor de extra lichtmasten naast de tien bestaande. Omwonenden vrezen lichtoverlast in hun woningen en tuinen die direct aan de tennisbaan grenzen. De gemeente en de tennisclub namen een aantal maatregelen om onaanvaardbare overlast te voorkomen. Zo worden er speciale armaturen geplaatst die alleen op de banen schijnen en worden de masten geen twintig maar vijftien meter hoog. De omwonenden vinden dat niet genoeg. Zij vinden de extra lichtmasten, waarvan er al vier zijn gebouwd, overbodig. De Raad van State ziet er voor wat betreft het bestemmingsplan geen probleem in.

Dat betekent niet dat de resterende vier lichtmasten snel kunnen worden gebouwd. De rechtbank in Breda bepaalde ook dat de gemeente de zaak qua welstand en lichthinder beter moet onderbouwen. "Daar wachten we momenteel op. De bewoners kunnen na een nieuw besluit van de gemeente nog eens naar de rechtbank en de Raad van State", aldus René de Bruijn van tennisvereniging De IJpelaar. Hij verwacht dat de procedure nog twee jaar gaat duren.>>De Raad van State vernietigt de bouwvergunning voor acht extra lichtmasten op het terrein van tennisvereniging De IJpelaar in Breda niet.