Handtekeningen tegen stadsverwarming door Saskia Wijdoogen  
 
 

Dinsdag 16 oktober 2007 - BREDA - Bewoners van de Doenradeflat en de Zorgvlietflat in de wijk IJpelaar overhandigen vandaag ruim 200 handtekeningen aan woningcorporatie Laurentius.

 
 
Daarmee protesteren ze tegen de hogere energiekosten die ze betalen sinds er nieuwe meters zijn ge´nstalleerd. De flats worden verwarmd door middel van stadsverwarming met een centrale ketel. In iedere flat is een meter die registreert hoeveel warmte de huurders gebruiken. Sinds er nieuwe meters zijn ge´nstalleerd, moeten veel bewoners flink bijbetalen voor de warmte. Bewoonster van de Zorgvlietflat Lutgard Dekkers: "Het loopt de spuigaten uit. Er zijn mensen die meer dan tweeduizend euro moeten bijbetalen. Ikzelf kreeg een rekening van 1400 euro. Dat kan gewoon niet kloppen."

Laurentius kondigde eerder al een onderzoek te beginnen naar de hogere kosten. Daar is inmiddels een onafhankelijk bureau voor ingeschakeld. De bewoners willen uitstel van betaling tot dat onderzoek is afgerond. Dekkers: "Laurentius heeft ons een betalingsregeling aangeboden, maar wij willen helemaal niets betalen tot het echt goed is uitgezocht." Directeur Walter Vermeulen van Laurentius neemt de handtekeningen vandaag om 13.30 uur in ontvangst.

 

----------------------------------------------------------

Reacties van BN De Stem lezers:

Laten wij als oudere bewoners nu altijd gedacht hebben dat de zon voor niets op gaat, maar als bewoner van Laurentius is dat dus niet waar, want waarom lopen juist aan de zonkant !! de metertjes alleen maar op. Want als het aan Laurentius ligt zouden wij 1500 euro op jaarbasis moeten gaan betalen dus gaat bij ons de zon dus niet voor niets op.

E.M. van Veen Bindels en L.A.J. Bakker

 

dat klopt zeker niet, die meters registreren ook zonnen warmte, de flats zijn altijd bloedheet in de winter maar vooral ook in de zomer, tot grote frustraties van de bewoners.

DOE ER WAT AAN LAURENTIUS

v.d. berg

Jan schreef - Dit is onzin. De meters worden uitsluitend gebruikt om tot een verdeelsleutel te komen tussen de bewoners. De totale energiekosten (voor de gehele flat) zijn immers al bekend!