Breda asfalteert fietspad in IJpelaar

 

Vrijdag 4 januari 2008 - BREDA - Breda begint maandag met het asfalteren van het fietspad aan de noordkant van de Zwijnsbergenstraat en de Marialaan. Althans als het weer niet al te slecht is. Het werk, waarbij Breda ook meteen de inritconstructies van de zijstraten aanpast, duurt naar verwachting tot eind april.

 
Het fietspad is op dit moment betegeld. Dat rijdt niet erg comfortabel. Bovendien vergt een dergelijk pad meer onderhoud dan wanneer het is geasfalteerd.

Het vernieuwde fietspad komt heel nadrukkelijk over de verhoogde inritconstructies te liggen die de poorten van de zijstraten markeren als dertig kilometerzone. Dat vergroot de veiligheid, denkt de gemeente.

Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd. In de Zwijnsbergenstraat is eerst het deel Loevesteinstraat- Groot IJpelaardreef aan de beurt. Dan het deel tot het tankstation. Eind februari wordt de Marialaan tussen tankstation en Lucasstraat aangepakt. Daarna de rest.Breda asfalteert een betegeld fietspad en legt het nadrukkelijk over de drempels die de zijstraten markeren. Dit om de veiligheid en het comfort te verhogen.

reactie van een lezer:

Eindelijk dus, er is over het hele jaar al zoveel geld uitgegeven om het fietspad een beetje te fatsoeneren, had de gemeente niet beter na moeten denken en eerder moeten asfalteren?
Het lijkt wel of bij de gemeente het geld op straat ligt, dat idee heb ik er van. Het geld is wel van de gemeenschap!!!!!

Peter - 04/01/08 - 18:42:35