Bezwaar Prisma-complex IJpelaar  door Renť Kloeg

 
 
 

Zaterdag 3 november 2007 - BREDA

De sloop van het voormalige garagebedrijf aan de Groot IJpelaardreef en de bouw van een complex zorgappartementen voor Prisma gaan gewoon door

foto Frank Poppelaars/ het fotoburo
De sloop van het voormalige garagebedrijf aan de Groot IJpelaar die al enkele dagen stil ligt.

 
Een artists impression van het nieuwe complex voor 24 cliŽnten van Prisma. Impressie Architectenbureau DSA Den Bosch

Dit ondanks bezwaren van omwonenden tegen de bouwvergunning die Breda verleende.

Bouwbedrijf Maas-Jacobs uit Zundert ontwikkelde het project dat inmiddels is overgedragen aan woningcorporatie Laurentius, zo meldde directeur Renť Maas gisteren. Het project is al tweemaal aan de orde geweest in een hoorzitting van de adviescommissie Bezwaarschriften.

Tijdens de laatste bijeenkomst voerde de raadsman van een van de omwonenden aan dat het gebouw ťťn meter hoger wordt dan de zes meter die volgens het bestemmingsplan is toegestaan. De hoogte van het gebouw op de plaats waar het grenst aan het perceel van de bezwaarmaker is zelfs 10,80 m, terwijl panden aan de overkant volgens de advocaat maximaal 9,80 m hoog mogen zijn. Dat steekt volgens het bezwaar van de advocaat des te meer omdat in de ruimtelijke onderbouwing van het appartementencomplex staat dat het gebouw even hoog wordt.

Verder wordt in het bezwaar aangevoerd dat het nieuwe complex zonlicht wegneemt. Tot slot vreest de bezwaarmaker dat hij geluidsoverlast krijgt van verkeer omdat een onderdoorgang grenzend aan zijn perceel niet afgesloten wordt.

Laurentius realiseert aan de Groot IJpelaar 24 zorgappartementen van plus minus 50 vierkante meter voor cliŽnten van Prisma. De bewoners hebben straks een eigen slaapkamer, woonkamer en een klein keukentje. Op beide verdiepingen komen bovendien gemeenschappelijke ruimtes voor de mensen van Prisma. Beneden komt er een dagopvangcentrum voor cliŽnten van Prisma. Daarnaast realiseert bouwbedrijf er enkele commerciŽle ruimtes.